Orthodontie

Een beugel zorgt ervoor dat onze tanden recht komen te staan. Helaas gaat dit vaak gepaard met enkele uitdagingen omdat je meer moeite moet doen om alles goed schoon te houden. Wanneer dit niet goed gebeurt, kunnen er verkleuringen, tandsteen, tandvleesontstekingen en/of gaatjes ontstaan. Het is daarom van groot belang om tijdens het dragen van een beugel regelmatig controleafspraken te maken voor mondhygiëne.

Een gezonde mond tijdens het dragen van een beugel

Het dragen van een beugel, zowel een slotjes/blokjesbeugel als de uitneembare beugels en doorzichtige aligners, brengt specifieke uitdagingen met zich mee als het gaat om mondhygiëne. Het is namelijk moeilijker om de tanden en kiezen rondom de beugel goed schoon te houden. Als dit niet grondig wordt gedaan, kunnen er gemakkelijk gaatjes ontstaan rondom de beugel, wat resulteert in onaantrekkelijke  en blijvende verkleuringen van de tanden.

Bovendien is het tandvlees rondom de beugel gevoeliger voor irritatie en ontsteking als gevolg van achtergebleven tandplak. Daarom is het van essentieel belang om meer tijd en aandacht te besteden aan je mondverzorging, bij voorkeur met de juiste poetstechniek en in combinatie met ragen onder het draad en langs de beugelblokjes.

Aligners en uitneembare beugels
Aligners en uitneembare beugels kunnen tijdelijk leiden tot een verandering in speekselproductie, waarbij ze hetzij meer speeksel veroorzaken, hetzij een droge mond kunnen veroorzaken. Een verhoogde speekselproductie kan leiden tot meer tandsteen, terwijl een droge mond juist kan bijdragen aan tandplakvorming en het ontstaan van gaatjes.

Voordelen om naar de mondhygiënist te gaan tijdens het hebben van een (uitneembare) beugel

  • Verwijderen verkleuringen door tandsteen en aanslag
  • Verhelpen slechte adem
  • Verhelpen gevoelig, gezwollen en bloedend tandvlees
  • Tips hoe je dit zelf het beste bij kan houden
  • Voorkomen gaatjes
  • Voorkomen botafbraak bij chronische tandvleesproblemen

Locatie Heemstede

Locatie Amsterdam Noord

Locatie Landsmeer

Locatie Amsterdam Prinsengracht

Locatie Zaandam

Maak nu een afspraak

Voor een gezonde glimlach, maak nu een afspraak bij onze praktijk! Ons deskundige team staat klaar om voor jouw mondgezondheid te zorgen.

Wist je dat?

Het tijdens het hebben en/of dragen van een beugel vaak moeilijker is om je tanden goed te poetsen en schoon te houden? 
En dat onvoldoende mondhygiëne kan leiden tot tandvleesproblemen en beginnende gaatjes? Maak daarom regelmatig een afspraak bij de mondhygiënist tijdens het hebben van een (uitneembare) beugel!

Innovatieve controle

QLF-Camera

Wij maken gebruik van een speciale camera: de QLF camera.
Deze camera geeft een onschuldig blauw licht waardoor we gaatjes veel eerder waar kunnen nemen dan dat we dat met het blote oog kunnen zien.
Hierdoor kunnen we tijdig gaatjes rondom je blokjesbeugel voorkomen!

Kosten
Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist is daarom van groot belang voor patiënten met een beugel. Goed nieuws voor kinderen tot 18 jaar: deze behandeling wordt vaak vergoed vanuit de basisverzekering, dus het kost je niets extra. Onze praktijk doet mee aan een project waardoor jongeren tussen 18 tot en met 25 jaar ook kosteloos langs kunnen komen.
Ben je 26 jaar en ouder? Dan gelden de wettelijk vastgestelde tarieven.

Geen verwijzing nodig
Voor een gebitsreiniging afspraak heb je geen verwijzing nodig van je tandarts of orthodontist. Je kunt direct inschrijven en online een afspraak maken.

Bij Five25 Mondhygiënisten hebben we uitgebreide ervaring in de behandeling van zowel pubers als volwassenen met beugels. We verwelkomen je graag voor gedetailleerd advies en zorg voor een stralende glimlach.

 

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.