Algemene voorwaarden &
tarieven

Meisje - Kindergebit - Five25

Algemene voorwaarden
Om je meer inzicht te geven in onze werkwijze, vragen we je om onderstaande tekst goed door te lezen. Deze voorwaarden zijn van belang voor een goede organisatie, zodat onze werkzaamheden optimaal verlopen en de kwaliteit van de behandelingen gewaarborgd blijft. De meeste regels spreken voor zich, maar ook voor patiënten die al onder behandeling zijn, kan hier nuttige informatie te vinden zijn. Zo dragen we allemaal bij aan een prettige omgeving en weten we waar we aan toe zijn!

 

Patiëntendossier en Privacy
Net als in de gezondheidszorg hebben wij ook voor onze patiëntenadministratie een privacyreglement. Dit houdt onder meer in dat je inzage hebt in je gegevens en dat wij zonder jouw toestemming geen gegevens aan derden verstrekken. Bij het opstellen van je patiëntendossier volgen we de richtlijnen die de AVG stelt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen in je gegevens (bijvoorbeeld verandering van zorgverzekeraar, adres of telefoonnummer). Dit kun je telefonisch, persoonlijk of via e-mail aan ons doorgeven.

In de toekomst zal je medische/tandheelkundige dossier gekoppeld worden aan je Burger Service Nummer. Het is belangrijk dat elke patiënt binnen de praktijk dit nummer in zijn dossier opgeeft.
Privacyverklaring Five25.

 

Afspraken
Wij werken uitsluitend op afspraak. Afspraken kunnen via de website, telefonisch of aan de balie gemaakt of geannuleerd worden. 

Bij te laat komen op een afspraak loop je het risico dat de behandeling niet volgens planning kan worden voltooid of zelfs geannuleerd moet worden vanwege tijdgebrek. Bij ziekte verzoeken we je om je afspraak uiterlijk om 9:00 uur ’s ochtends af te zeggen.  Als je te laat afzegt wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

 

Afspraken wijzigen en/of niet nakomen
Afspraken dienen 48 uur van tevoren te worden verzet en/of geannuleerd.  Voor afspraken die op maandag staan gelden uitzonderingen, deze dienen uiterlijk vrijdagochtend vóór 12.00 uur doorgegeven te worden aan de praktijk.

Bij niet tijdig annuleren/verplaatsen van je afspraak wordt €1,- per gereserveerde minuut in rekening gebracht.

Achteraf hierover in gesprek gaan is niet mogelijk. Bij herhaaldelijk niet nakomen van een afspraak of te laat afzeggen behouden wij ons het recht voor om je uit te schrijven als patiënt van onze praktijk.

Voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar geldt dat zij wel direct een rekening krijgen als ze niet op komen dagen of te laat afzeggen. Je krijgt namelijk een rekening van €45 euro en je vervolgafspraak kan pas doorgaan als je dit betaald hebt. We doen dit omdat de kosten gratis zijn (voor jullie) maar ook omdat wij een uur voor je reserveren. Dus als je niet op komt dagen, kunnen we niemand anders in dit uur behandelen. Wanneer dit vaker gebeurt, kun je niet meer deelnemen aan ons project en dien je zelf alle kosten te betalen.

 

Gezondheid
Bij je eerste bezoek verzoeken we je een vragenlijst in te vullen over je gezondheid en medicijngebruik. Deze vragenlijst dien je volledig en naar waarheid in te vullen om complicaties tijdens tandheelkundige behandelingen te voorkomen. Wijzigingen in je gezondheid en medicijngebruik dien je bij je volgende bezoek aan ons door te geven.

 

Tarieven
Wij hanteren de door de Nederlands Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. Deze tarieven zijn in opdracht van de overheid vastgesteld. De mondzorgtarieven worden jaarlijks landelijk bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA)

In onze praktijk maken we gebruik van een van de de onderstaande UPT codes (afhankelijk van uw situatie). De vastgestelde tarieven kunt u hier vinden. Via uw zorgverzekering kunt u kijken of deze codes (deels) vergoed worden.

 

Kosten
De kosten bedragen ongeveer €110,46 voor 35 minuten (tarieven geldig in 2024), inclusief de codes M01 (uitleg) en/of M03 (gebitsreiniging). Deze kosten variëren afhankelijk van de mondconditie, de aanwezigheid van plaque, bloedingen en tandsteen. Als uw zelfzorg minder uitgebreid is geweest, als er meer tijd tussen uw afspraken zit, of als u nog nooit een uitgebreide reiniging heeft gehad, kan een vervolgafspraak nodig zijn. Mocht uw afspraak korter duren dan 35 minuten, worden de kosten dienovereenkomstig aangepast. De codes M01/M03 worden per 5 minuten berekend.

Bij de eerste afspraak voor parodontitis (gevorderde tandvleesproblemen) wordt een uitgebreider behandelplan opgesteld. Hierbij wordt eerst de situatie met u besproken en volgt er een geschatte begroting. Indien akkoord, kunt u een vervolgafspraak plannen.

Voor een nauwkeurige inschatting van botafbraak bij parodontitis is een specifieke meting (code T012) nodig. De kosten voor deze meting zijn €204,16 (vastgesteld tarief NZa 2024). Deze meting vindt niet altijd direct plaats om u de tijd te geven de informatie te verwerken.

Voor behandelingen boven €150,- ontvangt u altijd een kostenoverzicht. We raden aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt.

Betalingen
Je ontvangt de rekening via Infomedics zodat wij vooral met de zorg bezig kunnen zijn en alle aandacht voor jou kunnen hebben. Daarom werken wij samen met Infomedics voor het versturen en innen van onze rekeningen. Dit betekent dat je de rekening voor je mondhygiënebezoek ontvangt van Infomedics en dat je die ook aan Infomedics betaalt.

Als je zorgverzekeraar een deel van je rekening vergoedt, staat dit duidelijk op de rekening. Wat overblijft, betaal je aan Infomedics. Heb je vragen over de vergoeding op je rekening? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Als er geen vergoeding op de rekening staat, betaal dan alles aan Infomedics en controleer daarna of je de rekening nog kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Op de website van Infomedics (www.infomedics.nl) kun je veel zaken rondom de betaling van je rekening snel en eenvoudig regelen, zoals:

  • Controleren van de status van je betaling: Ga naar www.infomedics.nl en vul de omschrijving (cijferreeks) in die op je rekening staat om te controleren of je rekening is betaald. Als dit niet het geval is, kun je direct betalen via iDEAL.
  • Een betalingsregeling treffen: Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Als het niet lukt om op tijd te betalen, kun je kosteloos uitstel van betaling aanvragen of tegen kosten een betalingsregeling treffen. Op de website vind je ook meer informatie over het Infomedics Betaalplan.
  • Veelgestelde vragen bekijken: Als je een vraag hebt, vind je het antwoord meestal onder veelgestelde vragen. Zo niet, dan kun je altijd contact opnemen met de Servicedesk van Infomedics.

Heb je toch nog een vraag? Bel dan met de Servicedesk van Infomedics op telefoonnummer 036 – 20 31 900 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur).

 

Jongeren tot en met 25 jaar jaar 100% vergoed
Kinderen tot 18 jaar worden vergoed door de verzekeraar vanuit de basisverzekering. Let wel op dat sommige verzekeraars een maximum aantal minuten per jaar hebben voor kinderen tot 18 jaar.

Bij jongeren van 18 tot en met 25 jaar wordt alles vergoed vanuit een project dat onze praktijken hebben lopen zolang dit project duurt.

Wel geef je automatisch toestemming voor het gebruiken van de gegevens voor ons onderzoek door gebruik te maken van een gratis mondhygiënistenbehandeling als je 18 t/m 25 jaar bent.

Op de hoogte van de kosten
Wanneer je behandeling meer dan €250,- kost, dan zullen wij je hierover informeren.  Wij vertellen je wat je kunt verwachten en stellen een duidelijke begroting voor je op. Zo weet je vooraf exact waar je aan toe bent.

 

Vergoedingen
Veel verzekeraars vergoeden behandelingen door een mondhygiënist geheel of gedeeltelijk vanuit een aanvullende tandverzekering. Voor exacte vergoedingen van je specifieke verzekering raden wij je altijd aan om contact met je verzekeraar op te nemen.

Ook als je niet aanvullend verzekerd bent voor tandheelkundige zorg ben je uiteraard van harte welkom in de praktijk.

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.

Locatie Heemstede

Locatie Amsterdam Noord

Locatie Landsmeer

Locatie Amsterdam Prinsengracht

Locatie Zaandam