Ontdek een stralende lach tijdens jouw eerste afspraak

Beugel voor kinderen - Five25

Je bent waarschijnlijk benieuwd hoe de eerste afspraak er bij Five25 uitziet! 

Eerste keer?

Bij de eerste afspraak dien je eerst een algemene gezondheidsvragenlijst in te vullen. Je algemene gezondheid kan namelijk veel invloed hebben op je mond en andersom. Daarnaast weten we ook tijdig of we in sommige situaties voorzorgsmaatregelen moeten treffen voor de behandeling. We zullen daarna wat vragen stellen wat betreft je zelfzorg en wat jouw wensen zijn.

Vervolgens kijken we in de mond en kijken we of er bijzonderheden zijn. W meten de conditie van je tandvlees op en aan de hand van de situatie stellen we samen met jou een passend behandelplan op.

De aandachtspunten nemen we met je door, geven je ter plaatse gericht advies en voeren gebitsreiniging uit.

 

Innovatieve controle

Innovatieve technologie

Bij al onze patiënten tot en met 25 jaar maken we mondfoto’s als onderdeel van ons project. We gebruiken de digitale QLF-camera. Met behulp van wanghaken houden we je wangen opzij, zodat we je tanden goed op de foto krijgen. Ook gebruiken we een spiegel om je kauwvlakken goed in beeld te krijgen.

Met de QLF camera kunnen we tandplak ouder dan 48 uur en beginnende gaatjes makkelijk in kaart brengen in een zeer vroeg stadium. Ook zijn er andere aanvullende onderzoeken die we gebruiken mocht dat nodig zijn in jouw situatie.

Wanneer we bij 26+ een bijzondere situatie zien of iets willen vastleggen / monitoren, dan zullen we ook bij 26+ incidenteel gebruik maken van de QLF camera. Je mag hier uiteraard altijd om vragen als je dit wel graag wilt!

Juiste handvatten

Het allerbelangrijkste om je mond en tanden zo lang mogelijk gezond te krijgen en te houden, is natuurlijk wat jij thuis dagelijks kunt doen!

We geven je graag tips en adviezen op maat, zodat je hier thuis mee aan de slag kunt.

Ons doel is dat jij de juiste handvatten hebt om thuis beter en meer onder controle te krijgen.

We willen natuurlijk dat je ons zo weinig mogelijk nodig gaat hebben in de toekomst!

Mondhygiënistenpraktijk aan de Prinsengracht

Tandplak-, aanslag- en tandsteen-verwijdering

In onze praktijken maken we gebruik van de Airflow Profylaxis Master van EMS en de Newtron van Acteon, de nieuwste apparaten op het gebied van aanslag-, plaque- en tandsteenverwijdering.

Tijdens de behandeling maken we onder andere gebruik van:

 • Handinstrumenten
  Met handinstrumenten kunnen we grondig reinigen, vooral bij patiënten met parodontitis (botafbraak) en voor het nauwkeurig nalopen. Tegenwoordig is het eindresultaat van handmatige reiniging en ultrasone reiniging gelijk. Onze behandelaars kunnen zowel met handinstrumenten reinigen als met de ultrasoon. 

 • Ultrasoon
  Een mechanisch trilapparaat met ‘No Pain’-technologie. Door de trillingen kunnen tandsteen, aanslag en plaque effectief worden verwijderd. Ultrasoon werkt sneller. Als je last hebt van gevoelige tandhalzen, kan de behandelaar de watertemperatuur aanpassen. Bovendien heeft ultrasoon een natuurlijk bacteriedodend effect vanwege het cavitatie-effect.

 • Airflow
  Deze techniek gebruikt poeder, water en hoge druk om plaque en aanslag te verwijderen en/of te polijsten. Dit is afhankelijk van het soort poeder wat op dat moment gebruikt wordt. 

 • Polijsten
  We zorgen dat we met een polijstborstel / polijstcupje of de fijnere poeder van de airflow al je tanden na afloop polijsten zodat je met een glad en fris gevoel de deur uit kan!

Gerichte Fluoride applicatie

Wanneer blijkt dat je beginnende gaatjes hebt of verhoogd risico op gaatjes hebt, dan gaan we actief de strijd aan tegen ontkalking en proberen we zo de zwakke plekjes in je glazuur te herstellen met een doelgerichte fluoride behandeling.

Fluoride aanbrengen
Met regelmatige mondhygiënecontrole en de nieuwste digitale technologie kunnen we het risico op gaatjes veel eerder signaleren en preventief aanpakken, en daarmee tandbederf, chronische tandvleesontstekingen en boren voorkomen.

Wat betreft de kosten voor deze afspraak, hanteren wij landelijk geldende tarieven die door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa) opgesteld zijn. De kosten zijn voor patiënten tot en met 25 jaar gratis*.

Voor een uitgebreid overzicht van onze huisregels verwijzen we je graag naar het kopje ‘Algemeen’ op onze website.

Vergeet niet bij jouw eerste bezoek jouw legitimatiebewijs en/of verzekeringspas mee te nemen, zodat we jouw persoonsgegevens correct kunnen verwerken in ons patiëntenbestand.

Bij Five25 Mondhygiënisten streven we ernaar om jouw mondgezondheid te optimaliseren en je met een zelfverzekerde glimlach naar huis te laten gaan. We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen in onze moderne en professionele praktijk!

* Voor de groep 18 tot en met 25 jaar is de behandeling gratis zolang de pilot duurt. 

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.

Locatie Heemstede

Locatie Amsterdam Noord

Locatie Landsmeer

Locatie Amsterdam Prinsengracht

Locatie Zaandam