Mondhygiënist
Heemstede

Je bent van harte welkom als nieuwe patiënt. Wij nemen nieuwe patiënten aan en helpen je graag om je gebit gezond te krijgen én te houden. We behandelen patiënten van jong (vanaf 1e tand) tot oud. Om je in te schrijven heb je geen verwijzing van je tandarts nodig.

Wist je dat… mondzorg t/m 25 jaar gratis is bij Five25? Schrijf je direct in en maak geheel kosteloos een afspraak.

Door op inschrijven te klikken, opent er een nieuw venster waar je jezelf kunt inschrijven als patiënt. Ben je al bekend bij ons? Klik dan op afspraak maken, waarna er een nieuw venster opent waar je direct een afspraak kunt inplannen.

Mondhygiënist Heemstede

Je bent van harte welkom

Onze praktijk in Heemstede was voorheen bekend als Mondhygiënepraktijk Heemstede. De praktijk werd in 1984 opgericht door Marjolijn Steegman-van Kappen en is sinds maart 2023, met het pensioen van Marjolijn, overgenomen door Five25 Mondhygiënisten. We zijn buitengewoon trots op het feit dat we een praktijk hebben die al ruim 40 jaar toegewijd is aan preventie en waar oprechte passie voor mondzorg altijd aanwezig is geweest en blijft bestaan! We zijn dan ook verheugd om met volle toewijding de goede zorg van Marjolijn voort te zetten, met een sterke focus op preventie. Daarnaast breiden we onze mondzorg verder uit, met aandacht voor onder andere parodontitis en innovatieve technieken om gaatjes en tandvleesproblemen effectief te voorkomen.

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we bezig zijn met de uitbreiding én verbouwing van onze praktijk! We voegen de hoekruimte samen en creëren een naadloze verbinding. Hierdoor ontstaat er een ruimer oppervlak. Onze verwachting is dat de verbouwing komende voorjaar wordt afgerond. Gedurende deze periode blijven we gewoon werken vanuit de behandelkamer die u al kent en waar u vertrouwd mee bent!

Five25 heeft meerdere vestigingen in de omgeving en wordt volledig gerund door ervaren mondzorgprofessionals. Hierdoor zijn wij zeker dat de focus en prioriteiten van onze organisatie bij de zorg van de patiënt en het welzijn van het team ligt.

Mondhygiënist Heemstede

Gratis mondzorg t/m 25 jaar. Schrijf je direct in.
Five25

Waarom kiezen voor onze praktijk in Heemstede?

Een kijkje in onze praktijk

Eerste afspraak bij Five25 Heemstede

Bij uw eerste afspraak wordt eerst uw algehele gezondheid met u besproken aan de hand van een vragenlijst. Aangezien uw algehele gezondheid van invloed kan zijn op uw mondgezondheid en vice versa, is dit van cruciaal belang. Bovendien stellen we vast of er speciale voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vervolgens wordt de conditie van uw tandvlees gemeten. Op basis hiervan wordt samen met u een geschikt behandelplan opgesteld. We bespreken de aandachtspunten in uw mond en voorzien u ter plaatse van gericht advies. Daarnaast zal een uitgebreide gebitsreiniging plaatsvinden.

Neem dit mee naar uw eerste afspraak

Deze medische anamnese vormt een essentieel onderdeel van uw patiëntendossier. Wij verzoeken u deze vragenlijst nauwkeurig en volledig in te vullen, omdat dit van groot belang is om complicaties tijdens tandheelkundige behandelingen en medicijngebruik te voorkomen. Het is bekend dat uw algehele gezondheid en mondgezondheid elkaar wederzijds beïnvloeden.

Kosten voor behandeling door de mondhygiënist in Heemstede

De kosten bedragen ongeveer €104,37 voor 35 minuten (tarieven geldig in 2023), inclusief de codes M01 (uitleg) en/of M03 (gebitsreiniging). Deze kosten variëren afhankelijk van de mondconditie, de aanwezigheid van plaque, bloedingen en tandsteen. Als uw zelfzorg minder uitgebreid is geweest, als er meer tijd tussen uw afspraken zit, of als u nog nooit een uitgebreide reiniging heeft gehad, kan een vervolgafspraak nodig zijn. Mocht uw afspraak korter duren dan 35 minuten, worden de kosten dienovereenkomstig aangepast. De codes M01/M03 worden per 5 minuten berekend.

Bij de eerste afspraak voor parodontitis (gevorderde tandvleesproblemen) wordt een uitgebreider behandelplan opgesteld. Hierbij wordt eerst de situatie met u besproken en volgt er een geschatte begroting. Indien akkoord, kunt u een vervolgafspraak plannen.

Voor een nauwkeurige inschatting van botafbraak bij parodontitis is een specifieke meting (code T012) nodig. De kosten voor deze meting zijn €192,83 (vastgesteld tarief NZa 2023). Deze meting vindt niet altijd direct plaats om u de tijd te geven de informatie te verwerken.

Voor behandelingen boven €150,- ontvangt u altijd een kostenoverzicht. We raden aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt.

Bereikbaarheid praktijk

De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (op loopafstand van het treinstation) en biedt ruime parkeergelegenheid. Daarnaast stopt bus 9 op slechts 2 minuten loopafstand van de praktijk.

Is de gebitsreiniging echt gratis?

Ja, voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar is de behandeling de komende tijd GRATIS!

Dit is mogelijk omdat het onderdeel uitmaakt van een onderzoek waarin we willen aantonen dat door het gebruik van innovatieve technieken en een andere aanpak we aanzienlijk kunnen bijdragen aan het voorkomen en stoppen van onder andere gaatjes en tandvleesproblemen!

Let op, vaak zijn deze afspraken ook GRATIS voor jeugd tot 18 jaar omdat het onder de basisverzekering valt.

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.

Locatie Amsterdam Prinsengracht