Dental hygienist
Heemstede

Ben je op zoek naar een ervaren mondhygiënist in Heemstede? Je bent van harte welkom in onze praktijk. Wij nemen nieuwe patiënten aan en helpen je graag om je gebit gezond te krijgen én te houden. Wij behandelen patiënten van jong (vanaf 1e tand) tot oud. Om je in te schrijven heb je geen verwijzing van je tandarts nodig.

Wist je dat… mondzorg t/m 25 jaar gratis is bij Five25? Schrijf je direct in en maak geheel kosteloos een afspraak.

Door op inschrijven te klikken, opent er een nieuw venster waar je jezelf kunt inschrijven als patiënt. Ben je al bekend bij ons? Klik dan op afspraak maken, waarna er een nieuw venster opent waar je direct een afspraak kunt inplannen.

Mondhygiënist Heemstede

You're invited with open arms

Onze praktijk in Heemstede was voorheen bekend als Mondhygiënepraktijk Heemstede. De praktijk werd in 1984 opgericht door Marjolijn Steegman-van Kappen en is sinds maart 2023, met het pensioen van Marjolijn, overgenomen door Five25 Mondhygiënisten. We zijn buitengewoon trots op het feit dat we een praktijk hebben die al ruim 40 jaar toegewijd is aan preventie en waar oprechte passie voor mondzorg altijd aanwezig is geweest en blijft bestaan! We zijn dan ook verheugd om met volle toewijding de goede zorg van Marjolijn voort te zetten, met een sterke focus op preventie. Daarnaast breiden we onze mondzorg verder uit, met aandacht voor onder andere parodontitis en innovatieve technieken om gaatjes en tandvleesproblemen effectief te voorkomen.

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we bezig zijn met de uitbreiding én verbouwing van onze praktijk! We voegen de hoekruimte samen en creëren een naadloze verbinding. Hierdoor ontstaat er een ruimer oppervlak. Onze verwachting is dat de verbouwing in het voorjaar wordt afgerond. Gedurende deze periode blijven we gewoon werken vanuit de behandelkamer die je al kent en waar je vertrouwd mee bent!

Five25 heeft meerdere vestigingen in de omgeving en wordt volledig gerund door ervaren mondzorgprofessionals. Hierdoor zijn wij zeker dat de focus en prioriteiten van onze organisatie bij de zorg van de patiënt en het welzijn van het team liggen.

Mondhygiënist Heemstede

Gratis mondzorg t/m 25 jaar. Schrijf je direct in.
Five25

Waarom kiezen voor onze praktijk in Heemstede?

Een kijkje in onze praktijk

Eerste afspraak bij Five25 Heemstede

Bij je eerste afspraak wordt eerst je algehele gezondheid met je besproken aan de hand van een vragenlijst. Aangezien je algehele gezondheid van invloed kan zijn op je mondgezondheid en vice versa, is dit van cruciaal belang. Bovendien stellen we vast of er speciale voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vervolgens wordt de conditie van je tandvlees gemeten. Op basis hiervan wordt samen met jou een geschikt behandelplan opgesteld. We bespreken de aandachtspunten in je mond en voorzien je ter plaatse van gericht advies. Daarnaast zal een uitgebreide gebitsreiniging plaatsvinden.

Neem dit mee naar uw eerste afspraak

Deze medische anamnese vormt een essentieel onderdeel van je patiëntendossier. We verzoeken je deze vragenlijst nauwkeurig en volledig in te vullen, omdat dit van groot belang is om complicaties tijdens tandheelkundige behandelingen en medicijngebruik te voorkomen. Het is bekend dat je algehele gezondheid en mondgezondheid elkaar wederzijds beïnvloeden.

Mondverzorgingsproducten

Kosten voor behandeling door de mondhygiënist in Heemstede

De kosten bedragen ongeveer €110,46 voor 35 minuten (tarieven geldig in 2024), inclusief de codes M01 (uitleg) en/of M03 (gebitsreiniging). Deze kosten variëren afhankelijk van je mondconditie, de aanwezigheid van plaque, bloedingen en tandsteen. Als je zelfzorg minder uitgebreid is geweest, als er meer tijd tussen je afspraken zit, of als je nog nooit een uitgebreide reiniging hebt gehad, kan een vervolgafspraak nodig zijn. Mocht je afspraak korter duren dan 35 minuten, worden de kosten dienovereenkomstig aangepast. De codes M01/M03 worden per 5 minuten berekend.

Bij je eerste afspraak voor parodontitis (gevorderde tandvleesproblemen) wordt een uitgebreider behandelplan opgesteld. Hierbij wordt eerst de situatie met je besproken en volgt er een geschatte begroting. Indien akkoord, kun je een vervolgafspraak plannen.

Voor een nauwkeurige inschatting van botafbraak bij parodontitis is een specifieke meting (code T012) nodig. De kosten voor deze meting zijn €204,16 (vastgesteld tarief NZa 2024). Deze meting vindt niet altijd direct plaats om je de tijd te geven de informatie te verwerken.

Voor behandelingen boven €150,- ontvang je altijd een kostenoverzicht. We raden aan om vooraf bij je verzekeraar na te gaan of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt.

Bereikbaarheid praktijk

De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (op loopafstand van het treinstation) en biedt ruime parkeergelegenheid. Daarnaast stopt bus 9 op slechts 2 minuten loopafstand van de praktijk.

Behandeling Mondhygiënist Heemstede

Tips van de mondhygiënist in Heemstede

Een goede mondhygiëne is belangrijk voor iedereen. Dit heeft niet alleen invloed op jouw mondgezondheid, maar ook op jouw algehele gezondheid. Het is bewezen dat dit elkaar wederzijds kan beïnvloeden.

Naast een periodiek bezoek aan de mondhygiënist in Heemstede, kan je zelf ook het benodigde doen om jouw mondhygiëne te verbeteren. Hieronder lees je een aantal tips van onze mondhygiënist. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel ons dan gerust.

Het is belangrijk om tweemaal daags te poetsen, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Zelfs als je gedurende die tijd niets zou eten, wordt er binnen enkele uren opnieuw tandplak gevormd in je mond. Tandplak is een dunne laag bacteriën die zich op je tanden vormt en kan leiden tot de ontwikkeling van gaatjes en tandvleesproblemen. Door tweemaal per dag te poetsen, verwijder je effectief deze schadelijke tandplak en draag je bij aan het behoud van een goede mondgezondheid op de lange termijn.

Naast het poetsen van je tanden is het essentieel om dagelijks een hulpmiddel te gebruiken om grondig tussen je tanden en kiezen te reinigen. Dit is van groot belang omdat je tandenborstel hier niet bij kan komen! Tandplak en voedselresten hebben de neiging zich op te hopen tussen je tanden en onder het tandvlees, ontoegankelijk voor je tandenborstel. Daarom bloedt het ook vaak tussen je tanden en kiezen. Door het juiste hulpmiddel te kiezen voor jouw situatie, denk bijvoorbeeld aan stokers, softpicks, ragers en/of floss, kun je deze ophopingen effectief verwijderen. Hierdoor blijven je tanden en tandvlees gezond. Neem de tijd om dit dagelijks mee te nemen in je routine!

Het reinigen van je tong is net zo belangrijk als het poetsen van je tanden. Op je tong kunnen zich bacteriën, voedselresten en dode cellen ophopen, wat kan leiden tot slechte adem en tandplak. Door je tong regelmatig te reinigen, verwijder je deze bacteriën en bevorder je een frisse adem en een gezonde mond. Dit draagt bij aan een betere smaakbeleving en verbetert je algehele mondhygiëne. Gebruik hiervoor een tongschraper of je tandenborstel en maak het reinigen van je tong onderdeel van je dagelijkse mondverzorgingsroutine.

Een goede weerstand, voldoende rust en voldoende slaap zijn essentiële elementen voor het algemene welzijn van het lichaam, inclusief mondgezondheid. Een sterk immuunsysteem beschermt niet alleen tegen verkoudheid en griep, maar ook tegen tandvleesaandoeningen en tandbederf. Het lichaam heeft voldoende rust en slaap nodig om te herstellen en te vernieuwen, wat bijdraagt aan een gezonde mond. Bovendien spelen vitamines en mineralen, zoals vitamine C en calcium, een cruciale rol in het behoud van sterke tanden en gezond tandvlees. Het is daarom belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen om een gezonde mond te behouden. Stress en hormonale veranderingen kunnen ook een negatieve invloed hebben op de mondgezondheid, omdat het het immuunsysteem verzwakt en het risico op tandvleesaandoeningen kan verhogen.

Naast een zorgvuldige dagelijkse mondverzorging is het van belang om regelmatig een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Tijdens deze controles kan de mondhygiënist tandplak en tandsteen verwijderen, je gebit grondig reinigen en eventuele problemen vroegtijdig opsporen. Door regelmatige bezoeken aan de mondhygiënist kun je tandheelkundige problemen tijdig voorkomen en de gezondheid van je mond optimaliseren. De frequentie van deze bezoeken wordt afgestemd op jouw individuele behoeften en mondgezondheid, waarbij de mondhygiënist telkens de juiste tussenperiode bepaalt op basis van je motivatie en de conditie van je gebit.

Tips Mondhygiënist Heemstede

Reviews van onze patiënten

De mondhygiënisten van Five25 zijn zeer ervaren en staan garant voor kwaliteit. Hieronder lees je hoe enkele van onze patiënten hun bezoek aan onze praktijk hebben ervaren. Hopelijk mogen wij jou binnenkort ook verwelkomen in onze praktijk.

Sterre
Read More
Vandaag voor het eerst een bezoek gebracht aan een mondhygiënist. Voorheen ging ik uitsluitend naar de tandarts voor controle. Ik vond het een hele fijne ervaring. Ze nam uitgebreid de tijd voor me, legde alles goed uit en gaf me goede tips. Ook werd er goed rekening gehouden met mijn (extreem) gevoelige tanden, waardoor ik de behandeling totaal niet als onprettig heb ervaren. Ik heb meteen weer een nieuwe afspraak gemaakt voor in het nieuwe jaar.
Mirco
Read More
Professionele praktijk waar je enorm persoonlijk wordt benaderd. Fantastisch concept om kindergebit goed te houden. Lang leve de preventie!
Jojo
Read More
Hele fijne mondhygiëniste. Ik ben superblij met het resultaat!
Harre
Read More
Heel plezierige en professionele ervaring.
Evgenia
Read More
Een zeer prettige, zorgvuldige en behulpzame service.

Veelgestelde vragen aan de mondhygiënist in Heemstede

Om van een slechte adem af te komen, is het belangrijk om alle te zorgen dat je mond ontstekings- en gaatjesvrij is en dat je dagelijks alle plaque verwijderd door op de juiste manier te poetsen, goed tussen je tanden te reinigen en indien er wit/gelig/bruin beslag op je tong zit dit ook mee te nemen. 

Uit onderzoek blijkt dat de meest voorkomende oorzaak van slechte adem bacteriën in de mond zijn, die zich ophopen op het tandoppervlak, tussen de tanden en op de tong. Daarnaast kunnen gaatjes en ontstekingen ook een slechte adem veroorzaken. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen, langdurig vasten, specifieke diëten en een droge mond (veroorzaakt door roken, medicijngebruik of andere factoren) kunnen ook bijdragen aan een slechte adem.

Benieuwd wat bij jou de oorzaak is? Maak dan snel een afspraak bij een van onze mondhygiënisten

Tandaanslag ontstaat meestal door de opbouw van tandplak, een kleverige laag bacteriën die zich op je tanden vormt. Deze bacteriën hechten zich aan het tandoppervlak en kunnen zich verder ontwikkelen wanneer je dagelijkse zelfzorg niet optimaal is. Hierdoor kan het verharden en calcificeren (verkalken), waardoor tandsteen ontstaat.

Zowel tandplak als tandsteen kunnen bijdragen aan de vorming van aanslag op tanden, omdat ze als een magneet fungeren voor kleurstoffen uit voedsel, dranken zoals thee en koffie, en roken.
Je zult merken dat op de plekken waar je de meeste moeite hebt (of minste moeite neemt) aanslag als eerste ontstaat.

Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist voor een professionele reiniging kan helpen om tandaanslag te verwijderen en je tanden gezond te houden.

Gevoelige tanden kunnen worden veroorzaakt door blootliggende tandhalzen, tandbederf, tandvleesproblemen of tandenknarsen. Het is daarom belangrijk om eerst de oorzaak van de gevoeligheid in jouw situatie te achterhalen.

Vaak heeft het te maken met te hard poetsen, waardoor je het tandvlees wegpoetst en de wortelhalzen bloot komen te liggen. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om te stoppen met te hard poetsen, niet te veel druk uit te oefenen bij elektrisch poetsen, niet meepoetsen met de (ronde) elektrische tandenborstel en om een speciale tandpasta voor gevoelige tandhalzen te gebruiken.
Maak gebruik van een speciale tandpasta voor gevoelige tanden en zorg dat je na het poetsen niet na te spoelt met water. Wanneer je dit niet prettig vindt, kun je naspoelen met water en op de specifieke gevoelige plekken deze lokaal nog insmeren met de speciale tandpasta.

Als je deze stappen volgt, zou de gevoeligheid idealiter binnen 4 weken moeten verminderen. Als de gevoeligheid aanhoudt, kan het zijn dat je nog steeds te hard poetst of een te abrasieve (grove) tandpasta gebruikt die het beschermende glazuurlaagje wegpoetst.

Twijfel je of dit wel de oorzaak is in jouw situatie? Bespreek dit dan tijdens je eerstvolgende afspraak met een van onze mondhygiënisten.

Uiteindelijk is je poetstechniek het allerbelangrijkst. Het is echt afhankelijk van je mondgezondheid en je persoonlijke wensen welke tandpasta het beste voor jou is.

Er zijn verschillende soorten tandpasta’s, bijvoorbeeld voor gevoelige tandhalzen, ter voorkoming van gaatjes, tegen verkleuringen en tandsteen, en voor de behandeling van tandvleesontstekingen. Overleg met je mondhygiënist of het uitmaakt welke tandpasta jij gebruikt

Uit onderzoek blijkt dat het niet uitmaakt of je met de hand of elektrisch poetst wat betreft de gezondheid van je tandvlees, mits je de juiste poetstechnieken gebruikt.

Elektrisch poetsen kan echter, indien juist gebruikt,  meer tandplaque weghalen.

Het is echter belangrijk om hiervoor voldoende tijd te nemen en ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld met het ronde borstelkopje geen kracht zet en niet meepoetst om schade aan tandvlees te voorkomen.

Is de gebitsreiniging echt gratis?

Ja, voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar is de behandeling de komende tijd GRATIS vanwege een lopend onderzoek!

In dit onderzoek willen we aantonen dat door gebruik van innovatieve technieken en een andere aanpak we aanzienlijk kunnen bijdragen aan het voorkomen en stoppen van onder andere gaatjes en tandvleesproblemen.

Let op, vaak zijn deze afspraken ook GRATIS voor jeugd tot 18 jaar omdat het onder de basisverzekering valt.

Schedule an appointment?

Join the new approach to oral care. Start now, and you'll reap the benefits for a lifetime.

Locatie Heemstede