Preventieve mondzorg

Preventieve mondzorg vormt de basis van een gezonde glimlach en een stralende mond. Het is de kunst van het voorkomen van tandheelkundige problemen voordat ze zich kunnen ontwikkelen tot serieuze aandoeningen. Bij Five25 geloven we sterk in de kracht van preventie, omdat het niet alleen kosten bespaart maar ook ongemak en pijn voorkomt. Ontdek waarom preventieve mondzorg essentieel is voor een leven lang genieten van een gezond gebit en een stralende lach!

Voorkomen is beter dan genezen

Bij Five25 draait alles om “voorkomen is beter dan genezen.” We richten ons vooral op het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen door naar jouw specifieke situatie te kijken en je tips en handvatten aan te reiken die voor jou werken.

Als je vaak last hebt van gaatjes, tandsteen, aanslag, een vervelende smaak, slechte adem, of moeite hebt met mondverzorging, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze Five25 mondhygiënisten bieden de zorg en expertise om je te helpen deze problemen te voorkomen en te behandelen. Schroom niet en schrijf je direct online in! Je hebt geen verwijzing van je tandarts en/of mondhygiënist nodig.

Locatie Heemstede

Locatie Amsterdam Noord

Locatie Landsmeer

Locatie Amsterdam Prinsengracht

Locatie Zaandam

Maak nu een afspraak

Voor een gezonde glimlach, maak nu een afspraak bij onze praktijk! Ons deskundige team staat klaar om voor jouw mondgezondheid te zorgen.

Preventieve Mondzorg

Preventie
Bij Five25 willen we jou graag bewapenen met kennis en praktische tips om tandheelkundige problemen voor te zijn. We geven je uitleg over de oorzaken van gaatjes (cariës), tandvleesaandoeningen, gebitsverzorging en de invloed van voeding en/of medicatie op je tanden. Bovendien helpen we je bij het schoonmaken van je gebit, waarbij we plaque, tandsteen en aanslag verwijderen. Indien nodig passen we beschermende maatregelen toe zoals fluoridebehandelingen.

 

Gaatjes / Cariës
Soms hoor je mensen zeggen: “Mijn ouders hadden altijd slechte tanden, dus ik ook.” In werkelijkheid is het ontstaan van gaatjes in de meeste gevallen te voorkomen. Hoewel de aanleg voor gaatjes kan variëren, begint de behandeling van cariës met preventie. Het aantal eet- en drinkmomenten per dag, medicatie- en suikergebruik en mondverzorging spelen hierbij een cruciale rol.  Onze Five25 mondhygiënisten staan klaar om je persoonlijk advies te geven over wat je in jouw geval het beste kunt doen om gaatjes te voorkomen.

 

Ontstoken tandvlees (gingivitis)
Gezond tandvlees heeft een roze kleur. Ontstoken tandvlees daarentegen is vaak roder, gezwollen en bloedt sneller bij aanraking. Onthoud: gezond tandvlees bloedt nooit! 

Tenzij je rookt… dan krijg je een vertekend beeld omdat het roken zorgt voor vernauwing van de bloedvaten.

Het eerste stadium van ontstoken tandvlees wordt gingivitis genoemd, terwijl een verder gevorderd stadium parodontitis is. Met professionele reiniging en de juiste dagelijkse instructies kan gingivitis op korte termijn verbeteren.

 

Slechte adem (halitose)
Een slechte adem, ook wel halitose genoemd, is een veelvoorkomend probleem dat vaak onbesproken blijft. Het kan echter goed behandeld worden. Bij Five25 kijken we graag samen met jou naar de mogelijke oorzaken van een slechte adem en bieden we gericht advies.

 

Effecten van mondgezondheid op algemene gezondheid
Een gezonde mond is van groot belang en er bestaat een duidelijk verband tussen mondgezondheid en algemene gezondheid. Hart- en vaatziekten, diabetes en zwangerschapscomplicaties worden al geruime tijd in verband gebracht met mondproblemen. In de mond kunnen we vaak de eerste zichtbare tekenen van wat aandoeningen vinden, zoals pijn, wondjes, afwijkingen en ontstekingen. Aan de andere kant kunnen mondbacteriën in de bloedbaan terechtkomen en daarmee het risico verhogen op zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Onvoldoende mondverzorging kan dus gevolgen hebben voor je algehele gezondheid. Meer informatie hierover vind je op diverse websites, zoals het Nederlands Tandartsenblad en Gezondheidsplein.nl.

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.