QLF

Bij Five25 maken we gebruik van de QLF-camera, een geavanceerde digitale mondcamera die oude tandplak en beginnende gaatjes zichtbaar maakt. Wanneer er sprake is van een beginnend gaatje, kunnen we door tijdig in te grijpen ervoor zorgen dat het gaatje niet verder uitbreidt en op tijd stopt. Hierdoor kunnen we specifiek advies op maat geven en door dit tijdig vast te leggen, kunnen we voorkomen dat er geboord moet worden!

 

Innovatieve controle

Voorkomen is beter dan genezen!

Door deze innovatieve aanpak kunnen we echt werken aan mondzorgkunde in plaats van werken aan tandheelkunde!

Deze QLF mondcamera laat niet alleen oude tandplak (die al meer dan 48 uur in de mond aanwezig is) maar speurt ook beginnende gaatjes en lekkende vullingen in een vroeg stadium op.

Als we in zo’n vroege fase al een beginnend gaatje in kaart kunnen brengen, kunnen we snel en effectief ingrijpen waardoor een tandartsbehandeling voor het vullen van een gaatje vermeden kan worden. 

Het beste deel voor jou als patiënt? Je blijft volledig op de hoogte van je mondgezondheid. Je kunt meekijken naar de genomen foto’s, krijgt deskundige uitleg en advies en we kunnen zelfs foto’s naar je e-mailen.

Zo ben en blijf je op de hoogte van de mondgezondheid. Samen zorgen we ervoor dat je levenslang kunt doen met je eigen stralende en gezonde tanden!

Locatie Heemstede

Locatie Amsterdam Noord

Locatie Landsmeer

Locatie Amsterdam Prinsengracht

Locatie Zaandam

Maak nu een afspraak

Voor een gezonde glimlach, maak nu een afspraak bij onze praktijk! Ons deskundige team staat klaar om voor jouw mondgezondheid te zorgen.

Mondhygiënistenpraktijk aan de Prinsengracht

Hoe werkt de QLF camera?

Bij Five25 gebruiken we de QLF-camera om mondfoto’s te maken. Deze camera maakt gebruik van wit en blauw licht met een speciale frequentie, dat volledig stralingsvrij is. Het witte licht creëert een standaardfoto, terwijl het blauwe licht speciale QLF-opnamen mogelijk maakt. Dit licht is volkomen veilig en kan zonder enig risico worden gebruikt, zelfs bij jonge kinderen en zwangere vrouwen. Op deze manier kunnen we continu waardevolle informatie verzamelen zonder enig potentieel gevaar.

Het blauwe licht kan beginnende gaatjes in het glazuur detecteren als donkere vlekken, terwijl afvalproducten van schadelijke bacteriën een oranje-rode kleur aannemen. Het is belangrijk op te merken dat deze verkleuringen niet plotseling ontstaan. Beginnende gaatjes hebben weken tot maanden nodig om zich te ontwikkelen en de oranje-rode verkleuringen verschijnen pas na meerdere dagen. Het QLF-systeem kan geen jonge tandplaque detecteren. Als we veel van deze verkleuringen vinden, kan dit wijzen op onvoldoende mondhygiëne op die specifieke plaatsen, wat het risico op tandvleesproblemen en gaatjes vergroot.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de camera geen oordeel velt over de algehele mondhygiëne en niet kan vaststellen of de mond volledig schoon is gepoetst, vooral omdat jonge tandplaque niet zichtbaar is. Onze mondhygiënisten geven hier graag meer uitleg over. In geval van twijfel of dubieuze gevallen waarbij we niet zeker weten of het een vergevorderd gaatje is of niet, zullen onze behandelaars een aanvullende röntgenfoto adviseren.

Wanneer een gaatje door het dentine heen is, zullen we je adviseren contact met je tandarts op te nemen voor eventuele verdere behandeling.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor het maken van een QLF foto maken we gebruik van wanghaken en mondspiegels. Deze hebben we nodig om je tanden en kiezen goed en zo volledig mogelijk op de foto vast te leggen.

In sommige praktijken hebben we een aparte kamer voor het maken van de QLF foto’s.

Er worden van de voorkant, zijkanten en kauwvlakken foto’s gemaakt. De behandelaar zal daarna deze foto’s analyseren en met je doornemen. Er wordt gekeken naar de hoeveelheid oude plaque en naar eventueel beginnende gaatjes.

 

Mondhygiënistenpraktijk aan de Prinsengracht

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.