Senioren

65+ jaar

Je bent van harte welkom

Voor iedereen boven de 65 is het behoud van een gezonde (mond)gezondheid van groot belang. Bij Five25 Mondhygiënisten zijn we bekend met de problemen en de risico’s en begrijpen we wat belangrijk is voor het behouden van een stralende glimlach en een gezonde mond op alle leeftijden. Je bent nooit te oud om tips te krijgen en te zorgen voor je mondgezondheid. Wij helpen je er graag bij.

Waarom is een mondhygiënist bezoek vanaf 65+ nog belangrijk?

Gezonde glimach, gezond leven

Wij geloven sterk in het belang van een goede mondgezondheid voor een gezond en gelukkig leven, ongeacht de leeftijd. Als mondhygiënisten zorgen wij ervoor dat je tanden en tandvlees in topconditie blijven, zodat je vol zelfvertrouwen kunnen blijven stralen.

Preventie is de sleutel

Als deskundige mondhygiënisten zijn wij grote voorstanders van preventieve mondzorg. Wij sporen vroegtijdige tekenen van tandproblemen op en helpen voorkomen dat kleine issues uitgroeien tot grote problemen. Zo kunnen we je mondgezondheid op peil houden.

Voorlichting en advies

Wij staan klaar om je waardevolle informatie te geven over mondverzorging en preventie, aangepast aan jouw specifieke mondbehoeften en levensstijl. Je welzijn staat voorop!

Invloed op algehele gezondheid

Wist je dat een slechte mondgezondheid niet alleen effect heeft op je mond, maar ook op andere delen van je lichaam? Er is bewijs dat een goede mondgezondheid een positieve invloed heeft op de algehele gezondheid, inclusief het verminderen van risico's op bepaalde aandoeningen.

Betaalbare zorg

We begrijpen dat mondzorg voor senioren betaalbaar moet zijn. Bij Five25 bieden we betaalbare behandelingen aan, zodat jullie zonder financiële zorgen voor jullie mondgezondheid kunnen blijven zorgen.

Gemakkelijk in te schrijven en afspraak maken

Een bezoek aan Five25 is eenvoudig en handig. Schrijf je direct online in en maak zelf digitaal een afspraak en onze vriendelijke mondhygiënisten staan ​​voor je klaar om je te verwelkomen!

Hier zijn enkele bevindingen uit de literatuur over de relatie van slechte mondgezondheid met verschillende gezondheidsaandoeningen:

Hart- en vaatziekten

Verschillende onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen slechte mondgezondheid, met name tandvleesaandoeningen zoals parodontitis, en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het wordt verondersteld dat ontstekingen in de mond (parodontitis) kunnen bijdragen aan een verhoogde ontstekingsreactie in het lichaam, wat kan leiden tot schade aan de bloedvaten en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Diabetes

Mensen met diabetes hebben vaak een verhoogd risico op tandvleesaandoeningen. Omgekeerd kunnen tandvleesaandoeningen de bloedglucosecontrole bemoeilijken, waardoor diabetes moeilijker te beheersen is. Het behouden van een goede mondgezondheid is daarom cruciaal voor mensen met diabetes.

Vroeggeboorte

Sommige studies hebben een associatie aangetoond tussen tandvleesaandoeningen bij zwangere vrouwen en een verhoogd risico op vroeggeboorte en een laag geboortegewicht. De exacte oorzakelijke verbanden zijn nog niet volledig begrepen, maar ontstekingen in de mond kunnen een rol spelen.

Alzheimer

Er is ook enig onderzoek dat suggereert dat chronische tandvleesaandoeningen geassocieerd kunnen zijn met een verhoogd risico op de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. De mechanismen achter deze associatie zijn nog niet volledig opgehelderd, maar ontstekingsprocessen en bacteriële infecties kunnen betrokken zijn.

Dus, lieve senioren, zorg ervoor dat je ons regelmatig bezoeken. Wij zijn er om je te ondersteunen in het behouden van een gezonde mond en een stralende glimlach, ongeacht de leeftijd. Bij Five25 willen we dat iedereen toegang heeft tot kwalitatieve mondzorg, speciaal afgestemd op ieders behoeften en betaalbaar. Kom langs en ontdek hoe we samen kunnen werken aan een gezonde mondgezondheid – we heten je graag welkom!

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.

Locatie Heemstede

Locatie Amsterdam Noord

Locatie Landsmeer

Locatie Amsterdam Prinsengracht

Locatie Zaandam