Volwassenen

26 tot 65 jaar

Mondhygiëne voor volwassenen

Je bent van harte welkom

Je (mond)gezondheid is op elke leeftijd van groot belang. Vanaf je 25e neemt echter het risico op tandvleesaandoeningen significant toe.  Zorg daarom dat je, ondanks dat je vaak niets voelt, wel regelmatig langs de tandarts en/of mondhygiënist gaat voor (tandvlees)controle.

Onze Five25 mondhygiënisten zijn zeer ervaren en we dragen graag bij aan het bereiken en behouden van een gezonde mond!

Gezonde glimach, gezond leven

Een goede mondgezondheid draagt ​​bij aan een algemeen gezond leven. Onze mondhygiënisten helpen je om je tanden en tandvlees in topconditie te houden, zodat je vol zelfvertrouwen kunnen genieten van het leven.

Preventie is de sleutel

Bij Five25 geloven we sterk in preventieve mondzorg. Onze deskundige mondhygiënisten kunnen vroegtijdige tekenen van tandproblemen opsporen en helpen voorkomen dat kleine problemen groot worden.

Voorlichting en advies

Onze mondhygiënisten staan ​​klaar om je te voorzien van waardevolle informatie over mondverzorging en preventie. We geven advies op maat, afgestemd op je specifieke mondbehoeften, gezondheid en levensstijl.

Invloed op algehele gezondheid

Wist je dat een slechte mondgezondheid niet alleen effect heeft op je mond, maar ook op andere delen van je lichaam? Er is bewijs dat een slechte mondgezondheid geassocieerd wordt met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en andere ziektes. Een gezonde mond draagt dus bij aan een gezonder lichaam!

Betaalbare zorg

We begrijpen dat mondzorg betaalbaar moet zijn. Bij Five25 bieden we betaalbare behandelingen aan, zodat je voor jouw mondgezondheid kan zorgen zonder je financieel zorgen te hoeven maken.

Gemakkelijk in te schrijven en afspraak maken

Een bezoek aan Five25 is eenvoudig en handig. Schrijf je direct online in en maak zelf digitaal een afspraak en onze vriendelijke mondhygiënisten staan ​​voor je klaar om je te verwelkomen!

Hier zijn enkele bevindingen uit de literatuur over de relatie van slechte mondgezondheid met verschillende gezondheidsaandoeningen:

Hart- en vaatziekten

Verschillende onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen slechte mondgezondheid, met name tandvleesaandoeningen zoals parodontitis, en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het wordt verondersteld dat ontstekingen in de mond (parodontitis) kunnen bijdragen aan een verhoogde ontstekingsreactie in het lichaam, wat kan leiden tot schade aan de bloedvaten en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Diabetes

Mensen met diabetes hebben vaak een verhoogd risico op tandvleesaandoeningen. Omgekeerd kunnen tandvleesaandoeningen de bloedglucosecontrole bemoeilijken, waardoor diabetes moeilijker te beheersen is. Het behouden van een goede mondgezondheid is daarom cruciaal voor mensen met diabetes.

Vroeggeboorte

Sommige studies hebben een associatie aangetoond tussen tandvleesaandoeningen bij zwangere vrouwen en een verhoogd risico op vroeggeboorte en een laag geboortegewicht. De exacte oorzakelijke verbanden zijn nog niet volledig begrepen, maar ontstekingen in de mond kunnen een rol spelen.

Alzheimer

Er is ook enig onderzoek dat suggereert dat chronische tandvleesaandoeningen geassocieerd kunnen zijn met een verhoogd risico op de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. De mechanismen achter deze associatie zijn nog niet volledig opgehelderd, maar ontstekingsprocessen en bacteriële infecties kunnen betrokken zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat deze verbanden niet betekenen dat slechte mondgezondheid direct deze aandoeningen veroorzaakt. Er kunnen andere factoren en variabelen zijn die bijdragen aan deze relaties. Desalniettemin benadrukt de wetenschappelijke literatuur het belang van een goede mondgezondheid als onderdeel van de algehele gezondheid en welzijn. Regelmatige bezoek aan de mondhygiënisten een goede mondhygiëne kunnen een positieve invloed hebben op zowel mondgezondheid als mogelijke onderliggende gezondheidsproblemen.

Dus, beste ‘Mond’life-Optimalist, zorg ervoor dat je ons regelmatig bezoekt zodat we je kunnen ondersteunen in het behouden van een gezonde mond, een stralende glimlach en een gezond lichaam!. Bij Five25 willen we dat iedereen toegang heeft tot kwalitatieve mondzorg, betaalbaar en toegankelijk! Kom langs en ontdek hoe we samen kunnen werken aan een gezonde mondgezondheid – we heten je graag welkom!

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.

Locatie Heemstede

Locatie Amsterdam Noord

Locatie Landsmeer

Locatie Amsterdam Prinsengracht

Locatie Zaandam