Peuters

0 tot 5 jaar

Mondhygiëne voor peuters

You're invited with open arms

Welkom bij Five25, waar we geloven dat een goede mondgezondheid vanaf jonge leeftijd essentieel is! Het zorgen voor de mond van peuters en baby’s begint al bij het eerste tandje.

Wist je dat het bezoeken van een mondhygiënist op jonge leeftijd al heel waardevol is? Hier zijn een aantal redenen waarom:

Vroege gewenning

Door je peuter op jonge leeftijd kennis te laten maken met de mondhygiënist, wennen ze aan het tandheelkundige proces en bouwen ze een positieve associatie op met mondzorgbezoeken. Zo verminderen we eventuele angst voor tandartsbezoeken in de toekomst.

Preventie en vroegtijdige detectie

Onze mondhygiënisten sporen vroegtijdig tekenen van tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere mondproblemen op. Hierdoor kunnen ouders tijdig maatregelen nemen en verdere complicaties voorkomen.

Voorlichting en advies

Onze mondhygiënisten voorzien ouders en verzorgers van waardevolle informatie over de mondsituatie en mondverzorging voor peuters. We geven tips over de eerste tandjes, het gebruik van een speen, drinken uit een beker, tandenpoetsen, voeding, en andere belangrijke preventieve aspecten van mondgezondheid bij peuters.

Aandacht voor specifieke zorgen

Indien nodig, bieden we advies over hoe specifieke gewoonten, zoals duimzuigen of gebruik van een fopspeen, de tandheelkundige ontwikkeling kunnen beïnvloeden.

Een behandeling bij Five25 zorgt ervoor dat we preventieve zorg kunnen leveren, vroege detectie en waardevolle adviezen bieden, wat bijdraagt ​​aan een goede mondgezondheid op jonge leeftijd en op de lange termijn.

Bij Five25 willen we ouders aanmoedigen om al vanaf het eerste tandje een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Het is ook goed om twee keer per jaar voor controle te komen om de mond van het kind gezond te houden.

Samen streven we ernaar om vanaf jonge leeftijd gezonde monden te bevorderen, met als doel een levenslange goede mondgezondheid voor iedereen, toegankelijk en betaalbaar op lange termijn. Bij Five25 gaan we voor een stralende lach en een gezonde toekomst voor de allerkleinsten!

Een afspraak is voor de allerkleinsten gratis! Klik hier voor het inschrijven van uw kleinste.

Schedule an appointment?

Join the new approach to oral care. Start now, and you'll reap the benefits for a lifetime.

Locatie Heemstede

Locatie Amsterdam Noord

Locatie Landsmeer

Locatie Amsterdam Prinsengracht

Locatie Zaandam