Tarieven &
voorwaarden

Meisje - Kindergebit - Five25

Wij hanteren de door de Nederlands Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. Deze tarieven zijn in opdracht van de overheid vastgesteld. De mondzorgtarieven worden jaarlijks landelijk bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA)

In onze praktijk maken we gebruik van een van de de onderstaande UPT codes (afhankelijk van uw situatie). De vastgestelde tarieven kunt u hier vinden. Via uw zorgverzekering kunt u kijken of deze codes (deels) vergoed worden.

Betaling & Kosten

Wij werken niet met een factureringsbureau en daarom is ons beleid dan ook dat er direct na afloop van de behandeling afgerekend wordt. Dit kan per pin (geen credit card). Je krijgt een (online) factuur mee, welke je zelf naar de verzekering kan sturen als je een aanvullende tandartsverzekering hebt.  Onze behandelingen bestaan met name uit M-codes, T-codes en A-codes. De standaard behandelingen (M-codes) duren 30-60 min en liggen qua kosten tussen de €75-€150 per behandeling. Voor parodontitis behandelingen worden T-codes berekend. Voor deze behandelingen wordt altijd een begroting opgesteld. Indien u al bij een andere mondhygiëniste loopt en vanwege (bijv.) de afstand over wilt stappen, dan hebben wij je dossier nodig om de nazorg voort te zetten. 

Kinderen en jongeren tot en met 25 jaar jaar 100% vergoed

Bij kinderen tot 18 jaar wordt alles, onafhankelijk van de verzekeraar, vergoed vanuit de basisverzekering.
Bij jongeren van 18 tot en met 25 jaar wordt alles vergoed vanuit een project die onze praktijken hebben lopen zolang dit project duurt.

Afspraken wijzigen en/of niet nakomen

Afspraken dienen 24 uur van tevoren te worden verzet en/of geannuleerd.  Voor afspraken die op maandag staan gelden uitzonderingen, deze dienen uiterlijk vrijdagochtend vóór 12.00 uur doorgegeven te worden aan de praktijk.

Bij niet tijdig annuleren/verplaatsen van je afspraak, wordt vanaf de tweede keer de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar geldt dat zij wel direct een rekening krijgen als ze niet op komen dagen of te laat afzeggen. Je krijgt namelijk een rekening vanb €45 euro en je vervolgafspraak kan pas doorgaan als je dit betaald hebt. We doen dit omdat de kosten gratis zijn (voor jullie) maar ook omdat wij een uur voor je reserveren. Dus als je niet op komt dagen, kunnen we niemand anders in dit uur behandelen. Wanneer dit vaker gebeurt, kun je niet meer deelnemen aan ons project en dien je zelf alle kosten te betalen.

​Op de hoogte van de kosten
Wanneer je behandeling meer dan €250,- kost, dan zullen wij u hierover informeren.  Wij vertellen u precies wat u kunt verwachten en stellen een duidelijke begroting voor u op. Zo weet u vooraf exact waar u aan toe bent.

​Vergoedingen
Veel verzekeraars vergoeden behandelingen door een mondhygiënist geheel of gedeeltelijk vanuit een aanvullende tandverzekering. Voor exacte vergoedingen van je specifieke verzekering raden wij je altijd aan om contact met je verzekeraar op te nemen.

Ook als je niet aanvullend verzekerd bent voor tandheelkundige zorg ben je uiteraard van harte welkom in de praktijk.

Afspraak maken?

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.

Locatie Heemstede

Locatie Amsterdam Noord

Locatie Amsterdam Prinsengracht